Eğitim Tipi: İHA0 – İHA1 İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimi. (SHGM ONAYLI)
Eğitimin Amacı: Katılımcılara; insansız hava araçlarının veya dronlarının güvenli ticari kullanımı için gereken temel becerileri öğretmek, kapsamlı, teorik ve pratik eğitimi vermektir.
İHA0 Eğitimi 500 gr – 4 kg, İHA1 Eğitimi 500 gr – 25 kg tüm insansız hava araçlarını kapsamaktadır.
İHA0 – İHA1 eğitiminin en önemli kısmı ise alınacak olan teorik dersler ve pratik eğitim ile doğru İHA sistemine, platformuna karar vermek için yeterli bilgi ve donanıma sahip olunmasıdır.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün belirlediği SHT-İHA talimatında, azami kalkış ağırlığı 500gr (dahil) – 4kg aralığında olan insansız hava araçlarını uçurmak için gerekli olan lisans sınıfıdır.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-İHA talimatına göre azami kalkış ağırlığı 4kg – 25kg arasındaki insansız hava araçlarını uçurmak için gerekli olan lisans sınıfıdır.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-İHA talimatında belirtilen azami kalkış ağırlığı 25kg – 150kg arasındaki insansız hava araçlarını uçurmak için gerekli olan lisans sınıfıdır.
Size; Türk Hava Kurumu Üniversitesi, SHGM lisanslı, akredite bir İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitim merkezi olarak şunları sunuyoruz: Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Rektör imzalı e-devlete yüklenmiş sertifika ve SHGM onaylı İHA Ticari Pilot Sertifikası, ders konularını içeren görsel eğitim ve fiziksel atölye, uygulama materyalleri, bilgi ve yaşanmış tecrübe paylaşımları, Soru ve cevaplar ile gün içi molalar dahil olmak üzere hoş bir atmosferde teorik ve pratik eğitim. (Pratik eğitim hava koşullarına bağlıdır.)
Eğitim İçeriği:
a) Teorik Eğitim: Yeni başlayanlar ile ileri düzey ve profesyonel İHA pilotları için önerilir. İHA0 ve İHA1 düzeylerinde SHGM müfredatına göre; ders konu alanlarıyla ilgili ayrıntılı teorik bilgi içerir. Teorik Eğitim Konu Başlıkları: İHA Tanıtım, Hava Tarihçe, Hava Hukuku ve Sorumluluklar, Hava Aracı, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri, Meteoroloji, ATC Usulleri ve Havacılık Frezyolojisi, Seyrüsefer ve Operasyon, Kumanda Edilebilir Sistemler, İtki Sistemleri, Aviyonik Sistemler, Bakım ve Onarım şeklindedir.
b) Temel Uçuş Eğitimi: Yeni başlayanlar ile uçuş tecrübesi az olan İHA pilotları için önerilir. Temel Uçuş Eğitim Konu Başlıkları:
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı (SHT - İHA) İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı’na göre TİCARİ uçuş gerçekleştirecek İHA0 ve İHA1 sınıfı pilotlar talimatnamede EK-3’de belirtilen eğitimleri almaları zorunlu hale getirilmiştir.
(SHT - İHA) İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı’na göre İHA0 ve İHA1 eğitimleri: İHA sisteminin üreticisi, yetkili temsilcisi, üniversiteler, teknolojik araştırma geliştirme çalışması yapan merkezler veya Genel Müdürlük tarafından yetkilendirilmiş Uçuş Eğitim Organizasyonları tarafından verilmektedir.
Bu eğitimleri tamamlayan katılımcılar eğitim sonunda sınava tabi tutularak, başarılı oldukları taktirde Türk Hava kurumu Üniversitesi Rektör imzalı sertifikaları gerekli bilgiler ile SHGM sistemine yüklenir, SHGM onayı tamamladıktan sonra belirtilen uçuş teknikleri ile güvenli ve lisanslı uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Eğitim tarihlerini EĞİTİM TARİHİ‘den görebilir ve kayıt olabilirsiniz.
* Eğitim başlangıç tarihinden 2 iş günü önce tamamlanmış olmalıdır.
Gerekli Belgeler:
Kimlik fotokopisi. (Önlü arkalı)
Sürücü olur gereksinimlerini karşılayan sağlık raporu fotokopisi (Aile hekiminden alınabilir.)
Vesikalık fotoğraf (Sertifika üzerine basılacak şekilde etrafı, çerçevesi temizlenmiş olmalıdır.)
Adli sicil kaydı (E-Devlet üzerinden alınabilir.)
Nüfus kayıt örneği (E-Devlet üzerinden alınabilir.)
Yukarıda belirtilen belgeleriniz ile eğitim başvuru ve sertifika işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İHA Pilotaj Başvuru Formu
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.
+
Mesaj gönder
Canlı Destek
WhatsApp
Merhaba 👋 Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?