Skip links
+90 850 304 02 40

Çözüm Hattı

destek@helimore.com

7/24 Online Destek

İnovasyonlarıyla İlham Veren Başarılı Kadınlar

Kadın ve Demokrasi Vakfı, “İnovasyonda Kadın Projesi” kapsamında girişimcilik ve inovasyon alanında kadınların deneyimlerini paylaştığı “Mezunlar Buluşması” gerçekleştirdi. “Helimore” isimli tarım dronu geliştiren Başak Demir ise, “Aracımız özellikle pirinçte, bahçe ve tarla bitkilerinde yoğun olarak talep ediliyor, kullanılıyor” ifadelerini kullanıyor.

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 2015 yılından bu yana “Bir Fikrim Var” diyen kadın girişimcilerin yeteneklerinin artırılması ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla İnovasyonda Kadın projesini hayata geçiriyor. Program kapsamında şimdiye kadar 7 dönem eğitim kampı düzenlendi. 7 dönem boyunca toplamda 2 bin 350 kadın girişimci projeye başvurdu. İnovasyonda Kadın eğitim kamplarına seçilerek eğitim alan kadın girişimci sayısı ise 204 oldu. Geçtiğimiz günlerde ise İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında mezunlar buluşması düzenlendi. Programa proje kapsamında eğitim alarak iş hayatına atılan 30’a yakın kadın girişimci katıldı. Biz de ilham veren başarı hikâyelerini paylaşan mezunlar ile program öncesi bir araya geldik.

Bir helikopterden fazlası

Başak Demir İnovasyonda Kadın beşinci dönem mezunlarından. İnsansız Hava Aracı Sistemleri Helimore projesi ekibinden 26 yaşındaki genç girişimci Demir projesini şu sözlerle paylaşıyor: “Helimore helikopterden fazlası demek. Projemiz bir insansız hava aracı projesi. Üniversite öğrencisiyken başladık girişimlere. Sektöre önce savunma sanayiyle başladık daha sonra bize çok uygun olmadığını fark ettik. Sonra da girişimimiz arama kurtarma sektörüne evrildi. Yaptığımız saha araştırmalarında tarımda drone teknolojisinin eksikliğini fark ettik. Hem yerli üretimde yoktu hem de farklı ihtiyaçlara çözüm üretecek bir teknolojide yoktu. Biz de bu süreçte insansız hava aracı modeli olan yerli tarım dronunu geliştirdik. Temel hedefimiz, ülkemizin bereketli topraklarını verimli bir şekilde işlemek ve dışa bağımlılığını azaltmak için yenilikçi çözümler sunmak. Helimore ürünümüz tohumlama, gübreleme, ilaçlama yapabiliyor. Yapay zeka teknolojisi kullanarak da hastalık, yabancı ot ve zararlının erken tespitiyle alakalı faaliyet gösteriyor. Bu fikrimizle beşinci İnovasyonda Kadın yarışmasına katıldık. Daha sonra bu fikrimizin prototip ve Ar-Ge çalışmalarına başladık. Farklı serilerde insansız hava araçları üretmeye başladık. Şu anda da 50 litre ilaçlama 70 kilo tonlama kapasitesine sahip. Yine görüntü işleme yer istasyonuyla beraber yapay zeka teknolojisiyle beraber anlık olarak ot hastalıkları, zararlı tespit eden şarjını ve ilacını otonom alan bir insansız hava aracı geliştirdik. 2023 yılı itibarıyla da ticarileştirdik.”

KADEM fikrimizi olgunlaştırmamıza katkı sağladı

Şu anda da pazarın talepleri doğrultusunda satışlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Demir, “Özellikle pirinçte, bahçe ve tarla bitkilerinde yoğun olarak talep ediliyor, kullanılıyor. Farklı mekanizasyonların kullanılmasını ortadan kaldırıyor. Sezonda yaklaşık sekiz ay boyunca çalışıyor ve yapamadığı tek şey şu an tarlayı sürmek ve tarladaki ürünü olgunlaştırdıktan sonra biçmek. Bu konuda da çalışmalara devam ediyoruz” şeklinde konuşuyor. Demir, “İnovasyonda Kadın Projesi aslında bizim ticarileşmemizde ve fikrimizi olgunlaştırmamıza çok büyük bir katkı sağladı. Şirket kurma serüvenimiz KADEM ile beraber başladı. Burada aldığımız eğitimler, proje fikirlerinin doğrulanması gerçekten de talep edilebilir bir ürün olması, pazar payının olması bizi şirketleşmeye itti. Bunları öğrenme konusunda destek sağladılar” açıklamasını yapıyor.

Kaynak: https://www.yenisafak.com/hayat/inovasyonlariyla-ilham-veren-basarili-kadinlar-4617642

Yorum yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.
+
Mesaj gönder
Canlı Destek
Merhaba 👋
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?