Skip links
+90 850 304 02 40

Çözüm Hattı

destek@helimore.com

7/24 Online Destek

Tarımsal Mücadelede Dron Kullanımı

Tarım Nedir?

En genel tanımıyla tarım, insanların yaşamını devam ettirebilmek amacıyla yararlı bitkileri topraktan faydalanarak yetiştirmeleri ve muhafaza etmeleridir. Toprağın sürülmesi, bitkilerin ekilmesi, ekinlerin bakımlarının yapılması ve hasat işlemine kadar olan tüm adımlar tarımı ifade etmektedir.

Tarımda Verimi Etkileyen Unsurlar ve Tarımsal Mücadele Yöntemleri

Üretim faaliyetlerinde en önemli unsurlardan biri verimdir. Tarım sektörü ele alındığında ise verimlilik tohumdan zararlılarla mücadeleye, işletme büyüklüklerinden ürünlerin taşınmasına kadar birçok faktörün birleşimi şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Tarımda gübreleme, verimliliğin en önemli faktörlerinden biridir.

Tarımda verimliliğin artırılması için bitkinin ihtiyaç duyduğu mineral ve besin maddelerini alması, yeterli miktarda su alması, bitki yapısına uygun toprakta yetiştirme yapılması, bitkinin uygun sıcaklıkta muhafaza edilmesi gibi noktalar önem teşkil etmektedir. Bu noktaların yanında önemli olan bir diğer unsur ise bitkinin zararlı olarak adlandırılan yabani otlar ve haşerelerden korunmasıdır. Zararlı bitki ve haşereler bitkinin topraktan alması gereken besini yeteri miktarda almasına engel olduğundan dolayı bitkinin gelişimini olumsuz olarak etkiler ve buna bağlı olarak da verimliliğin düşmesine sebep olur. Bu maddeler ele alındığında ise bitkilerin sağlığını korumak ve tarımda verimliliği artırmak için yabani otlarla ve bitkisel zararlılarla aktif olarak mücadele edilmesi gerekmektedir.

Zararlılarla mücadele yöntemleri; fiziksel yöntemler, biyolojik yöntemler, kültürel yöntemler ve kimyasal yöntemler olarak sıralanmaktadır. Bu yöntemler içinde aktif olarak kullanılan ve en yüksek korumayı sağlayan yöntem ise kimyasal yöntemlerdir.

Tarımda kimyasal mücadele hastalık, zararlı ve yabani otlara karşı kimyasal maddeler kullanılarak yapılan mücadele yöntemidir. Tarımda kimyasal mücadele yaygın olarak tarla pülverizatörü, atomizatör, sırt pülverizatörü, motorlu pülverizatörler ve tozlayıcılar kullanılarak uygulanmaktadır.  Kimyasal yöntemler ile birlikte bitki üzerinde kalan pestisit (zirai mücadelede kullanılan kimyasal maddeler ve ilaçlar) insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabilmektedir.

Peki kimyasal mücadelenin zararlı etkilerinden kurtulmanın ve bitki verimini artırmaya devam etmenin bir yolu var mı? Elbette, tarımda insansız hava araçları(dron) kullanarak bu etkileri minimum düzeye indirebilir, aynı zamanda arazilerinizdeki verimin üst düzeye çıkmasını sağlayabilirsiniz.

 

Drone ile Zirai Mücadele ve Avantajları

Dron ile zirai mücadele, belirli depo kapasitesine sahip insansız hava araçlarının belirli yüksekliklerden arazilere kimyasal madde ve tarımsal ilaç uygulamasıdır.

Dron ile zirai mücadele, teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde küresel denge ve iklim dengesinin bozulmasına karşı yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaktadır ve çevreye ilaçlama esnasında verilecek zararı minimuma indirmektedir.

Dron ile ilaçlama yapılırken isterseniz arazinizin tamamını, isterseniz ise arazide sadece hastalıklı ya da zararlı bitki olan alanları ilaçlayabilirsiniz. Bu sayede sağlıklı bitkilere herhangi bir müdahalede bulunmadan arazinizdeki verimi maksimum düzeye çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda zararlıların sağlıklı bitki gelişimine olan olumsuz etkilerinden de kurtulabilir ve minimum ilaç kullanımı ile maksimum arazi ilaçlaması yapabilirsiniz. Dron ile zirai mücadele sırasındaki önemli avantajlardan bir başkası ise dron kullanımı sayesinde insan girişinin mümkün olmadığı alanlarda da ilaçlama ve zararlılarla mücadele yapılmasını mümkün kılmasıdır.  Arazinizde bitki yoğunluğu çok fazla ise, araziniz engebeliyse ve traktör benzeri araçlarla ilaçlama yapmanız mümkün değilse siz de zirai mücadelede dron kullanımını tercih edebilirsiniz.

Dron ile ilaçlama ve dron ile zirai mücadele hakkında bilgi almak için internet sitemizde yer alan iletişim kanallarımızı kullanabilirsiniz.

Tarım gelecektir, gelecek teknolojidedir.

 

Yorum yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.
+
Mesaj gönder
Canlı Destek
Merhaba 👋
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?